Paketi sa hranom za najugroženije porodice

Crveni krst Srbije dostavio je porodične pakete prokupačkom Crvenom krstu, namenjene najugroženijim  domaćinstvima na gradskom i seoskom području Prokuplja.

Paketi pomoći, ilustracija, pixabay.com, foto: Jacqueline Macou
Paketi pomoći, ilustracija, pixabay.com, foto: Jacqueline Macou

Kako je saopštio sekretar Crvenog krsta Prokuplje Dragan Subotić, ovo je redovna pomoć kojom su obuvaćene socijalno ugrožene porodice, koje spadaju u neku od kategorija predviđenih kriterijumom  ovog programa.

 -Crveni krst Prokuplje podeliće 350 paketa sa osnovnim životnim namirnicama. Porodični paketi namenjeni  samostalnim staračkim domaćinstvima, porodicama sa invalidnim licima, samohranim roditeljima i drugim ugroženim građanima.  Spiskovi korisnika sačinjeni su u saradnji sa predstavnicima masnih zajednica , tako da će pomoć dobiti oni kojima je i najpotrebnija, ističe Subotić.

 Podela paketa počeće naredne nedelje u prostorijama Crvenog krsta u Prokuplju, dok će za  porodice koje žive   na seoskom području, pomoć biti dostavljena korisnicima.

 Inače, prokupački Crveni krst nastavlja sa svojim programskim aktivnostima, tako da će od 1.septembra nakon letnje pauze, početi da radi Narodna kuhinja, koja obezbeđuje dnevni obrok za 300 korisnika.

Izvor: Grad Prokuplje

Podeli