Preko natpisa sela nadomak Gračanice ispisan grafit terorističke „UČK“

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopštila je sinoć da je u selu Batuse nadomak Gračanice precrtana plavom bojom tabla sa natpisom ovog mesta, a preko je ispisan naziv terorističke „UČK“, što je izazvalo veliku zabrinutost i nemir Srba koji ovde žive.

Foto ilustracija, UCK
Foto ilustracija, UCK

Samo tokom ove godine više od 10 puta je zabeleženo ispisivanje grafita ili postavanje zastava ove ozloglašene terorističke organizacije širom srpskih sredina na Kosmetu.

Zbog učestalosti ovih incidenata, oni se više ne mogu posmatrati kao izolovani slučajevi, već kao organizovano i plansko zastrašivanje preostalih Srba južno od Ibra sa ciljem da se proteraju iz svojih domova.

Ovaj incident dolazi u danu kada svetski zvaničnici borave u Prištini, kojima albanski političari predstavljaju Kosovo i Metohiju kao oazu multietničnosti, dok ih stanje na terenu svakodnevno demantuje.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju uporno ukazuje na stepen ugroženosti srpskog naroda u pokrajini i svakodnevno apeluje na smirivanje tenzija i poboljšanje bezbednosne situacije, ali evidentno je da političari iz Prištine ne mare za Srbe jer nijedan incident nisu čak ni javno osudili.

Naprotiv, oni svojim zapaljivim izjavama prema srpskom narodu podgrevaju nasilje, nadajući se da će provokacijama izazvati neodmerenu reakciju Srba, ali im takav plan neće poći za rukom, dodaje se u saopštenju.

Podeli