U prokupačkim selima „Filmsko leto“ za mlade

Manifestacija „Filmsko leto u ruralnim područjima Toplice“, počeće danas u 20 časova u izdvojenom odeljenju Osnovne škole „Milić Rakić Mirko“, u selu Džigolj, a potom će biti nastavljena i u selima Bajčince, Mikulovac, Stražava, Kordince i Klisurica.

Filmsko leto, foto: Grad Prokuplje
Filmsko leto, foto: Grad Prokuplje

Prema najavi organizatora, Film kluba u Prokuplju, ova manifestacija će sadržati filmske i druge kreativne radionice, tribine za mlade, projekcije animiranih i igranih filmova, ali i druženje sa „ProFiFest magarencetom“.

– Pozivamo sve mlade, njihove roditelje pa i najstarije sugrađane, da dođu sa svojim najmlađima na „Filmsko leto“. Obećavamo druženje i dobru zabavu, koja će nastaviti da se organizuje i u budućnosti, kako u ovom delu, tako i u drugim delovima topličkih ruralnih područja. Naša ideja je da, koristeći kulturu kao sredstvo za aktiviranje zajednice, povećamo participaciju mladih i osnažimo njihove glasove, naglasio je  predsednik Film kluba Prokuplje Žikica Jovanović.

Manifestacija se realizuje kao deo projekta nemačke razvojne saradnje, pod nazivom „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji“. Sprovodi je GIZ, u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije, Fondacije „Jelena Šantić“ i Film kluba Prokuplje.

Izvor: Grad Prokuplje

Podeli