Pčelari iz Toplice na Međunarodnom sajmu pčelarstva u Beogradu

Pčelari iz topličkog kraja, članovi udruženja pčelara „Jastrebac“ i „Pčelica“,posetili su 14. Državni pčelarski sajam sa međunarodnim učešćem, koji je u organizaciji Saveza pčelarskih organizacija Srbije održan u Beogradu.

Foto: Bernd Hildebrandt, pixabay.com / pčelari
Foto: Bernd Hildebrandt, pixabay.com / pčelari

Predsednik Udruženja pčelara „Jastrebac“ Ivan Đorđević je rekao da su ovakve manifestacije prilika da se pčelari upoznaju sa svim novitetima u pčelarstvu, da čuju stručna predavanja i razmene međusobna iskustva.

-Pčelari iz Topličkog okruga su uz podršku Grada Prokuplja po prvi put organizovano posetili Sajam pčelarstva, što je za sve nas ovo jedno veoma lepo iskustvo. Kako je sajam međunarodnog karaktera, imali smo priliku da se upoznamo sa novitetima, kako domaćih, tako i inostranih proizvođača opreme i proizvoda, ali i da od stručnih ljudi saznamo o novim tehnikama i primeni mera u pčelarstvu, kazao je Đorđević.

Kako ističe, na Sajmu su pored pčelara iz svih krajeva Srbije, učestvovali i pčelari iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Turske i drugih država. Održana su i stručna predavanja, što je bilo prilika da naši pčelari čuju korisne savete i usavrše svoja znanja.

Dejan Kostadinović, član Udruženja pčelara „Jastrebac“ je istakao značaj organizovanog odlaska na Sajam pčelarstva, jer, kako kaže, druženje proizvođača meda je prilika da se razmene iskustva, steknu nova poznanstva i učvrste postojeća.

-Sajam je prilika da u neposrednom kontaktu sa izlagačima razgovarate, da vidite uživo sve što nude i uporedite kvalitet proizvoda. Za mnoge izlagače smo znali putem internet prezentacije, jer pratimo sajtove vezane za pčelarstvo, ali ovo je jedno veoma dragoceno iskustvo, kaže Kostadinović i dodaje da su pčelari iz Toplice ostvarili nove kontakte koji će im pomoći u daljem usavršavanju.

Izvor: Grad Prokuplje

Podeli