Albanci pretukli srpskog dečaka u multietničkom naselju Suvi Do

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopštila je da je dečak Lazar M. (15) pretučen juče ujutru od strane četiri starija Albanca u etnički mešovitom naselju Suvi Do.

Suvi Do, Google Maps
Suvi Do, Google Maps

On je krenuo od kuće peške, kada su mu iz automobila u pokretu dobacivali na albanskom. Dete je sagnulo glavu što je bio znak albanskim ekstremistima da ne razume jezik i da je reč o Srbinu, pa su potom zaustavili vozilo i pretukli dečaka.

On je jutros u pratnji oca Zlatka došao u KBC Kosovska Mitrovica sa vidnim povredama glave, hematomima i ogrebotinama, kao i podlivom ispod oka, a prema njegovim rečima napadači su mu zadali više udaraca i u predelu grudnog koša i stomaka.

Urađena mu je kompletna dijagnostika i otpušten je na kućno lečenje. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković odmah je razgovarao sa ocem povređenog dečaka i pružio mu podršku i ponudio svu pomoć Kancelarije.

Posle napada na srpske mladiće u Štrpcu i Klokotu, još jedno srpsko dete našlo se na meti albanskih huligana i ekstremista. Do napada dolazi na mestu gde su stacionirani pripadnici Kurtijeve Kosovske policije, zbog navodne “ugroženosti Albanaca” u mešovitim sredinama. Istina je očigledno da je njihova namera da pružaju zaštitu huliganima i ekstremistima, da nekažnjeno napadaju Srbe i srpsku decu.

Niko ne sme da okrene glavu od ovog napada i čitava međunarodna zajednica mora da pogleda Lazara u oči i objasni mu zbog čega je napadnut na svom kućnom pragu.

Ovde ne sme biti mesta relativizaciji napada, jer je Lazar napadnut samo i isključivo zato što je Srbin, navodi se u saopštenju.

Podeli