ROĐENI U PROKUPLJU: Milan Mitrović – fudbaler koji nastupa za Adanu

Internet portal ‚‚Prokupačke vesti“ priređuje serijal tekstova i priloga na temu ‚‚Rođeni u Prokuplju“. Cilj tekstova je da se podsetimo i ne zaboravimo ko je sve rođen na teritoriji grada Prokuplja.

Milan Mitrović, foto: Wikipedia, ilustracija
Milan Mitrović, foto: Wikipedia, ilustracija, fotografiju postavio Ultraslansi, :link:

Milan Mitrović rođen je u Prokuplju 2. jula 1988. godine. On je srpski fudbaler koji trenutno nastupa za Adanu. Adana je tim iz Turske koji se trenutno takmiči u drugoj ligi.

Milan je svoje prve fudbalske korake načinio je u Zemunu, u Beogradu

Nakon omladinskog staža, Milan Mitrović je za prvi tim Zemuna debitovao u sezoni 2007/08. U sezoni 2006/07. je bio na pozajmici u Milutinac Zemun. Kao standardni prvotimac Zemuna, zabeležio je 100 ligaških i nekoliko nastupa u kupu Srbije. Leta 2010. godine prelazi u Rad gde je uspešno nastupao narednih godinu i po dana. Odigrao je i 4 utakmice u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Postigao je i dva pogotka u Superligi Srbije protiv Slobode u avgustu 2011. i protiv Novog Pazara u novembru 2012.

U decembru 2012. je otišao u Minsk na potpis ugovora sa Dinamom, ali na kraju ipak transfer nije realizovan, jer rukovodstvo Dinama nije moglo da ispuni finansijska očekivanja. Dve nedelje kasnije, Mitrović je prešao u Tursku i potpisao ugovor sa Mersinom.

Nakon četiri i po godine u Turskoj, Mitrović se vratio u srpski fudbal i potpisao trogodišnji ugovor sa Partizanom. Na zvaničnom predstavljanju na stadionu Partizana Mitrović je izabrao dres sa brojem 30.

Pogledajte profil na sajtu Transfera: Link

Delovi teksta: Wikipedija, foto na početnoj preuzeta sa sajta Kluba www.adanademirspor.org.tr/milan-mitrovic.html

Podeli