Ova godina presudna za Prokuplje, sa lepim vremenom počinje realizacija kapitalnih projekata

Ova godina veoma je važna za Prokuplje, kad su u pitanju kapitalni projekti. Neki će biti realizovani, drugi će započeti… Sve u svemu, život građana Prokuplja, ali i svih Topličana biće promenjen na bolje.

Predsednik opštine Prokuplje, foto: Opština Prokuplje
Predsednik opštine Prokuplje, foto: Grad Prokuplje

Sa prvim lepšim vremenom, počeće radovi na izmeštanju Opšte bolnice u objekat Doma zdravlja, kao i radovi na rekonstrukciji Gimnazije, što je potvrdio i gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.

-Imali smo sastanak sa predstavnicima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i sa realizacijom ova dva projekta krećemo čim se malo vreme prolepša. Što se tiče zgrade Gimnazije, jedan deo radova biće završen na proleće, dok će unutrašnje uređenje Škole, zamena elektroinstalacija sačekati letnji rasput, kaže Simonović.

Pored rekonstrukcije zgrade Gimnazije i preseljenja Bolnice u objekat Doma zdravlja, Grad Prokuplje očekuje i veliki posao oko izgradnje moderne Zelene pijace i Industrijske zone. Ako tome dodamo auto-put i gasovod, Prokuplje će biti zanimljivo investitorima, što je i cilj.

-Akcenat je na rešavanju problema nezaposlenosti, ne samo u Prokuplju nego u čitavom Topličkom okrugu, ističe Simonović.

Narodni poslanik iz Prokuplja, dr Darko Laketić, potvrđuje navode gradonačelnika.

  -Ova godina je presudna za Prokuplje. Pored realizacije ovih kapitalnih projekata, u planu je da naš grad dobije i akva-park i moderan tržni centar, ističe dr Laketić.

U narednom periodu radiće se i na infrastrukturi.

-Ne sme da bude neasfaltirane ulice, bez trotoara. I okolna sela moraju da imaju uređene puteve. Moramo našim ljudima na selu da obezbedimo dobre uslove za život. U stalnom kontaktu sam sa gradonačelnikom Prokuplja, predstavnicima vlasti, i kao narodni poslanik iz Toplice, daću svoj maksimum da uradimo nešto i da od našeg grada napravimo lepo mesto za život, zaključio je narodni poslanik iz Prokuplja dr Darko Laketić.

Preuzeto: Grad Prokuplje, foto i info

Podeli