U Topličkom okrugu 50 pacijenata zaraženo virusom Kovid -19

U poslednja 24 sata, u Kovid prijemno-trijažnim ambulantama Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju, pregledano je 110 lica sa simptomima respiratornih infekcija pod sumnjom ili pozitivnih na Kovid-19.

COVID19, foto: Pixabay
COVID19, foto: Pixabay

Sa današnjim danom u Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“, hospitalizovano je 56 pacijenata sa teritorije Topličkog okruga, dok je kod 50 potvrđeno prisustvo virusa Kovid -19.

–Hospitalizovani pacijenti su sa bronhopneumonijom i srednje-teškom kliničkom slikom. Na kiseoničkoj potpori trenutno je 32 pacijenta i svi su pod 24-časovnim nadzorom lekara i medicinskog osoblja, istakli su u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara, jedan pacijent zaražen ovim virusom iz opštine Kuršumlija, preminuo je u Kovid odeljenju. U toku jučerašnjeg dana transportovanih na dalje lečenje nije bilo.

U Kovid ambulanti prokupačkog Doma zdravlja u poslednja 24 sata pregledano je 158 pacijenata pod sumnjom ili pozitivno na Kovid -19, od kojih je 22 poslato u kućnu izolaciju, a sedam upućeno u bolnicu na dalje ispitivanje i lečenje.

Izvor: Grad Prokuplje

Podeli