OJ, SRBIJO, MEĐU ŠLJIVAMA: Prokupački poljoprivrednici ,,razgledali štandove“ na Sajmu poljoprivrede…

Kako je objavljeno na gradskom sajtu Prokuplja ‚‚Na 86. Međunarodnom sajmu poljoprivrede, koji je od 11. do 17. maja održan u Novom Sadu, među mnogobrojnim posetiocima ove najveće smotre agrara u Jugoistočnoj Evropi, bili su i poljoprivrednici iz Prokuplja i drugih opština Toplice“.

Traktor, foto: Elsemargriet, pixabay.com
Traktor, foto: Elsemargriet, pixabay.com

Naime, broj poljoprivrednika koji je otišao na razgledanje štandova u Novom Sadu nije poznat, jer to nije objavljeno na zvaničnom gradskom sajtu.

Tokom posete, prokupački poljoprivrednici su razgovarali sa proizvođačima traktora i druge poljoprivredne mehanizacije, sistema za protivgradnu zaštitu i navodnjavanje, semenskog materijala i stočne hrane, ali da li je došlo do bilo kakve kupovine, sklapanja saradnje među poljoprivrednicima ili predstavnicima Grada sa nekom kompanijom il bilo čega drugog – nije objavljeno.

Dok predstavnici Grada naglašavaju da je poseta Sajmu bila jedinstvena prilika da se poljoprivrednici upoznaju sa novin naučnim dostignućima i tehnologijama koje se primenjuju u svetu, mi isčekujemo INFORMACIJU O TOME KOLIKI JE BROJ POLJOPRIVREDNIKA OTIŠAO NA SAJAM, GDE JE OBJAVLJENO OBAVEŠTENJE O DATUMU POLASKA I PRIJAVI ZA ODLAZAK U NOVI SAD (ukoliko je Grad obezbedio prevoz), KOLIKI BROJ STOKE I KOLIKO HEKTARA ZEMLJIŠTA TI ISTI POLJOPRIVREDNICI KOJI SU OTIŠLI NA SAJAM OBRAĐUJU I KAKVE BENEFITE OČEKUJU OD POSETE SAJMU. 

Podeli