Sneg i vetar napravili probleme u prokupačkom kraju

Snežno nevreme, praćeno olujnim vetrom, koje je prošle noći zahvatilo prokupački kraj, stvorilo je probleme stanovnicima pojedinih planinskih sela u našem kraju. Međutim, ekipe su na terenu i intenzivno se radi na raščišćavanju putnih pravaca.

Ilustracija, sneg, foto: M.M.
Ilustracija, sneg, foto: M.M.

Kako je rekao v. d. direktora Javnog preduzeća za urbanizam i uređenje Opštine Prokuplje, Milisav Brajković, zbog snežnih nanosa, neprohodan je putni pravac Mikulovac – Džigolj, ali mašine su na terenu, tako da će ova deonica vrlo brzo biti osposobljena za saobraćaj.

Zavejani su i putni pravci prema planinskim selima Tovrljane, Trnov Laz, Bresnica, Belogoš, Babotinac, kao i put drugog prioriteta prema Žitnom Potoku koji održava Preduzeće za puteve Niš.

U topličkom kraju nema visokog snega, ali je problem napravio jak vetar, zbog koga su se stvorili snežni nanosi, naročito u planinskom delu.

Putarima u ovom delu Srbije probleme stvara poledica koja se formira na vlažnim kolovozima zbog niske temperature i hladnog planinskog vetra.

U gradu Prokuplju bilo je problema sa poledicom na kolovozu i trotoarima, te su ekipe Javno-komunalnog preduzeća „Hameum“ od ranog jutra bacale so.

Prema rečima pomoćnika direktora ovog preduzeća, Bratislava Dunjića, za održavanje ulica i trotoara u gradu, ima 25 tona soli i 10 kubika rizle, što će za ovu zimu biti i više nego dovoljno.

Izvor: Grad Prokuplje

Podeli