Asfaltiranje ulice u selu Berilje

Načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović i član Gradskog veća za infrastrukturu Žarko Koprivica, obišli su završne radove na asfaltiranju ulice u selu Berilje. Pripremni radovi na ovoj ulici, počeli su pre desetak dana.

Asfaltiranje, foto: Prokupačke vesti
Asfaltiranje, foto: Prokupačke vesti

Nakon Potočića i Resinca, i meštani Berilja dobili su asfalt na jednoj seoskoj ulici. Druga ulica u ovom selu biće asfaltirana za par dana. Radovima na putnoj mreži u seoskim sredinama, pokazali smo da su nam bitna sva područja na teritoriji našeg grada, izjavio je Simonović i dodao da predstavnici lokalne samouprave, meštanima seoskih sredina nikada nisu davali lažna obećanja, već samo ono što mogu da ispune.

Prema njegovim rečima, lokalna samouprava svakom izvođaču radova isplati predviđena sredstva u ugovorenom roku.

Nadzornik u JP za urbanizam i uređenje Opštine Prokuplje, Ivana Pavlović, izjavila je da asfaltirana dužina puta iznosi 464, a širina 3,5 metra.

-Sredstva za radove, u iznosu od 3.665.000 dinara sa PDV obezbeđena su iz lokalnog budžeta, rekla je ona.

Meštanin Berilja Miroslav Vidojković izrazio je zadovoljstvo urađenim poslom.

-Decenijama smo imali obećanja da će se put od glavne ulice do groblja asfaltirati. Međutim, to su bila samo obećanja. Sve do sada. Aktuelno rukovodstvo nam je nedavno obećalo će se ovaj put asfaltirati, i to je i ispunilo, izjavio je on i izrazio veliku zahvalnost svima onima koji su doprineli da meštani ovog dela Berilja dobiju moderan put.

Nebojša Paunović ističe da će ovaj put mnogo značiti poljoprivrednicima.

-Nama mladima koji se bavimo poljoprivredom, mnogo znači ovaj put. Do svojih njiva i voćnjaka sada ćemo brže i bezbednije dolaziti, kaže on i naglašava da je dobro što je lokalna samouprava u poslednjih nekoliko godina dosta toga radi uradila na poboljšanju putne mreže u seoskim sredinama.

Izvor: Grad Prokuplje

Podeli