Asfaltiran put u selu Resinac

Načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović, član Gradskog veća za infrastrukturu Žarko Koprivica i direktor JP za urbanizam i uređenje Milisav Brajković, obišli su krajem maja meseca završne radova na asfaltiranju puta u selu Resinac.

Asfaltiranje, foto: Prokupačke vesti
Asfaltiranje, foto: Prokupačke vesti

Posle asfaltiranja dve ulice u Potočiću, asfalt je po prvi put stigao i u ovo prokupačko selo, a za tu namenu, iz gradskog budžeta izdvojeno je oko 2,5 miliona dinara.

-Vidim da su meštani zadovoljni, jer smo ostvarili dogovor i ispunili data obećanja. Nastavljamo da svi zajedno utvrđujemo prioritete, tako da ćemo u narednom periodu izdvojiti sredstva za rekonstrukciju mosta koji je u lošem stanju, a nakon toga nastavljamo sa asfaltiranjem puta u ovom selu, rekao je gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.

On je ovom prilikom podsetio da će posle Potočića i Resinca, asfalt stići i do Berilja i Stražave, kako bi žitelji svih prokupačkih sela imali što kvalitetnije uslove za život.

-U nastavku radova na uređenju putne infrastrukture, predstoji raspisivanje javne nabavke za asfaltiranje gradskih ulica. Što se tiče velikih infrastrukturnih projekata, koji se finansiraju putem Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, radi se o sredstvima koja premašuju naš budžet. Radi se o milijardama koje će stići u naš grad preko kapitalnih projekata, kao što je izgradnja nove bolnice. Ti radovi teku planiranom dinamikom, u šta su se i uverili naši građani, prilikom nedavne posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, istakao je gradonačelnik Simonović.

Prema njegovim rečima, pored ovog velikog projekta i Industrijske zone, uskoro će početi i rekonstrukcija Gimnazije, uređenje školskog dvorišta i kompletnog prostora oko zgrade.

Izvor: Grad Prokuplje

Podeli