Časopis „Polet“ Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“ najbolji u Srbiji

Na Republičkom takmičenju školskih časopisa, koje je održano u organizaciji Društva za srpski jezik i književnost Srbije, časopis „Polet“, prokupačke Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“, osvojio je prvo mesto.

Prema račima glavnog urednika časopisa, nastavnika srpskog jezika Aleksandre Todorović, on je delo i ponos đaka ove škole.

-Veoma se radujemo da smo postigli ovako veliki uspeh. S obzirom na to, da časopis nije izlazio neko vreme, nagrada nam je došla kao vetar u leđa i svakako je potvrda kvaliteta, koji nam je, dok smo ga stvarali bio najvažniji. Deca su bila ta koja su se najviše trudila, naravno da smo i mi bili tu da pomognemo, ali sve zasluge pripadaju upravo njima, jer zbog njih ovaj časopis zapravo i postoji, rekla je glavna urednica nagrađenog časopisa „Polet“ Aleksandra Todorović.

Zajednički cilj stvaralaca ovog školskog časopisa, kako su objasnili, jeste da ostave štampani trag o svemu lepom što se dešavalo u školskim klupama, ali i da promovišu i neguju prave vrednosti. Ona je dodala da u njemu čitaoci mogu da pronađu veliki broj različitih i zanimljivih tema, koje interesuju same autore tekstova, ali i njihove drugare.

-Potrudili smo se da na 40-tak strana stavimo i neke nove rubrike, ali i da zadržimo sve ono staro, što se pokazalo kao dobro i što je s velikom pažnjom čitano, onda kada je časopis redovno izlazio. Pisalo se o školi, o tome kako na najbolji način uraditi neke svakodnevne stvari, kako se pripremiti za važne školske i domaće zadatke i još mnogo toga. Imamo i rubriku ,,Zvezda školske scene“, tu je i vrlo interesantna rubrika pod nazivom „Ja sam tatkovac“, gde smo ovoga puta intervjuisali glumca Dejana Dedića, koji je bio đak „Tatkove škole“ nekada. Za novi broj spremamo nešto slično u rubrici „ko je išao u našu školu“. Dosta prostora posvetili smo i likovnim i literarnim radovima naše dece, jer oni kao autori i čine ovaj časopis. Tu su i fotografije koje smo radili zajedno, istakla je urednica „Poleta“ nastvanik srpskog jezika Aleksandra Todorović i pozvala sve ljubitelje književnosti da pročitaju njihov nagrađeni časopis.

Kako je navela, u ovom njihovom velikom i značajnom stvaralačkom poduhvatu, nije izostala ni podrška od nekih ljudi van škole. Prvensteno su pomoć imali od veb dizajnerke Milene Pantić, koja se pobrinula za dizajn časopisa.

Ovaj časopis je objavljen u izdanju Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“, a prvu nagradu, tim koji je radio na časopisu, primiće u subotu 28. januara na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Izvor: Grad Prokuplje

Podeli