U ponedeljak, 28. decembra, poslednja ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi

Još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi, poslednja u ovoj godini, okupiće humane Prokupčane u ponedeljak, 28. decembra, u prostorijama Doma kulture.

Kako i do sada, akcija će biti sprovedena u periodu od 8 do 15 časova, uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera u cilju zaštite od širenja infekcije korona virusa.

Pozivamo dobrovoljne davaoce, ali i sve humane građane koji žele da se priključe ovoj humanoj misiji, da se odazovu akciji u što većem broju, kako bi doprineli stabilnosti krvnih zaliha, kažu nadležni u prokupačkom Crvenom krstu.

Da su Prokupčani humani ljudi pokazuju i podaci o sprovedenim akcijama, kojih je tokom ove godine bilo 28. U njima je prikupljeno preko 1000 jedinica dragocene tečnosti, a među davaocima je čak 218 žena. Takođe je važno napomenuti da je broj dobrovoljnih davaoca u porastu, što znači da je 128 građana po prvi put dalo krv.

Sekretar Crvenog krsta Prokuplje, Dragan Subotić, ovom prilikom izrazio je zahvalnost građanima, volonterima, zaposlenima u Zavodu za transfuziju krvi Niš, Crvenom Krstu, Domu kulture, kao i svima onima koji su učestvovali u organizovanju  akcija dobrovoljnog davanja krvi u Prokuplju.

Izvor: Grad Prokuplje

Podeli