Aleksandar Vučić na obeležavanju Dana sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine u Prokuplju

Na Trgu Topličkih junaka u Prokuplju se obeležava Dan sećanja na žrtve NATO agresije 1999. godine, a svečanost je počela opelom koju je predvodio patrijarh srpski Porfirije zajedno sa sveštenstvom.

Aleksandar Vučić, foto: Youtube, prtScr, Video
Aleksandar Vučić, foto: Youtube, prtScr, Video

U prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, predsednika Narodne skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića, ministara Vlade Srbije, predstavnika lokalnih samouprava i velikog broja građana, odata je počast stradalima.

Vučić je istakao značaj solidarnosti i podrške koju su pružili građani iz regiona, posebno iz Crne Gore, Severne Makedonije i drugih delova bivše Jugoslavije.

„Prva NATO bomba koja je ubila srpskog vojnika pala je baš ovde u Prokuplju. Ubila je Bobana Nedeljkovića. Njegov otac je postavio pitanje koje muči svakog oca u teškim trenucima – šta je važnije, dete ili otadžbina? Iako su pokušali da unište Srbiju, mi se nismo predali. Ponosni smo što se i dalje držimo dostojanstveno i odlučno, ne pristajući na komadanje naše zemlje“, rekao je Vučić.

Njegove reči odražavaju odlučnost i ponos srpskog naroda, koji i nakon 25 godina od agresije, ostaje nepokolebljiv u odbrani svoje otadžbine.

Podeli