COVID-19: Na lečenju 40 pacijenata, 31 pozitivno na koronu

U toku jučerašnjeg dana, u Kovid prijemno-trijažnim ambulantama u Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ Prokuplje, pregledano je 37 pacijenata sa simptomima respiratornih infekcija pod sumnjom ili pozitivnih na Kovid -19.

Dom zdravlja Prokuplje, foto: Google
Dom zdravlja Prokuplje, foto: Google

U Kovid objektima Opšte bolnice ”Dr Aleksa Savić”, hospitalizovano je 40 pacijenata sa bronhopneumonijom, sa teritorije Topličkog okruga. Od ukupnog broja hospitalizovanih pacijenata, 31 je pozitivno na Kovid -19. Hospitalizovani pacijenti su sa bronhopneumonijom i srednje-teškom kliničkom slikom.

Na kiseoničkoj potpori na odeljenju se trenutno nalaze 25 pacijenata. U toku jučerašnjeg dana i noći transportovanih na dalje lečenje nije bilo.

–U Kovid ambulanti prokupačkog Doma zdravlja, u toku jučerašnjeg dana, pregledano je 71 pacijent sa simptomima respiratornih infekcija i povišenom temperaturom pod sumnjom na Kovid -19, saopštili su iz ove zdravstvene ustanove. Na dalje ispitivanje i lečenje u prokupačku bolnicu „Dr Aleksa Savić“, upućeno je pet pacijenata i pet je poslato u kućnu izolaciju, zbog kontakta sa zaraženim osobama ili zbog lakšeg oblika bolesti izazvanih virusom Kovid -19.

Izvor: Grad Prokuplje

Podeli