Pojačana kontrola saobraćaja tokom predstojećeg vikenda

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da se zbog obeležavanja Svetog Jovana, jedne od najčešćih krsnih slava u Srbiji i završetka zimskog raspusta za osnovne škole, ovog vikenda očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na svim važnijim putnim pravcima u zemlji.

U saopštenju se navodi da je u poslednjih pet dana u saobraćajnim nezgodama poginulo osam lica, a povređena su 124 učesnika u saobraćaju.

U cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja, saobraćajna policija će sprovoditi pojačanu kontrolu usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koji direktno ugrožavaju bezbednost saobraćaja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve građane da poštuju propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja.

Takođe, s obzirom na najavljene snežne padavine tokom vikenda, vozači se upozoravaju na to da brzinu kretanja vozila prilagode stanju puta i atmosferskim prilikama i da ne kreću na put ukoliko nemaju propisanu zimsku opremu, navodi se u saopštenju.

Podeli