Srbija prva evropska zemlja domaćin MMA svetskog prvenstva

Ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić izrazio je danas zadovoljstvo zbog toga što će Beograd biti domaćin MMA svetskog prvenstva za seniore i juniore u muškoj i ženskoj konkurenciji, koje će biti održano od 11. do 17. februara u “Štark areni”, u organizaciji MMA saveza Srbije i uz podršku Vlade Srbije.

Gajić je na konferenciji za novinare u hotelu “Crown Plaza” preneo zahvalnost MMA federacijama Arabije, Bahreina i Emirata na tome što pomažu Srbiji da organizuje ovo takmičenje.

Želim da iskažem zadovoljstvo zbog toga što je Srbija prva evropska zemlja koja će biti domaćin najboljim borcima planete. Mi smo poznati kao zemlja koja fantastično organizuje velika takmičenja, posebno u poslednjih 10 godina, uz podršku države i predsednika. Imali smo prvenstva sveta i u boksu i rvanju, a lično posebno podržavam sve borilačke sportove jer oni igraju veliku ulogu u socijalizaciji sportista, poručio je ministar.

Takođe, kako je istakao, Srbija je poznata kao zemlja sa velikim imenima u borilačkim sportovima, a država i resorno ministarstvo svakako će pomoći sve akcije koje imaju za cilj promociju naše zemlje, zdravlja nacije i sporta.

Ujedno, 18. februara u “Štark areni” biće održan profesionalni spektakl, gde će srpski borci odmeriti snage sa najboljima na planeti.

Predsednik MMA saveza Srbije Luka Nikolić rekao je da je naša zemlja ponosna na to što će biti domaćin šampionata u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji za muškarce i žene, i najavio učešće približno 600 boraca iz 62 zemlje.

Srbija će, kako je dodao, organizovati šampionat uz pomoć MMA federacija Saudijske Arabije, Bahreina i UAE, gde je ovaj sport izuzetno razvijen.

Predsednik “IMMAF” Kerit Braun istakao je da mu je velika čast što je u Beogradu i dodao da je ovo istorijski trenutak za MMA sport.

Ovo je osmi šampionat, prvi u Evropi, posle SAD, Emirata, Bahreina. Postojimo od 2012. godine, naš sport je veoma popularan u Americi i drugim delovima sveta i verujem da je pravi trenutak da budemo priznati u svetskim okvirima, poručio je Braun.

Predsednik organizacije „BRAVE Combat Federation“, privatni sekretar princa Kalida Bin Hamada Al Kalife i savetnik predsednika Olimpijskog komiteta Bahreina Mohamed Šahid iskazao je zahvalnost državi Srbiji, predsedniku i premijerki na organizaciji takmičenja.

Uvek smo imali viziju, a naša vizija je uz prave ljude postala realnost. Hvala princu što je njegova vizija da naš sport bude planetarno prepoznat uspela. Niko ne može sam nešto da uradi, a mi smo pronašli prave partnere, ocenio je Šahid.

Promoter šampionata biće profesionalni srpski MMA borac i petoplasirani na Svetskoj listi Aleksandar Rakić.

On je naglasio da je ovo specijalan momenat za njega i da želi da pruži svoj doprinos tome da se ovaj sport podigne na viši nivo u Srbiji i u regionu, kao i da je njegov lični cilj da bude svetski prvak.

Talenata sigurno imamo i verujem u sjajan turnir, kao i spektakl 18. februara, poručio je Rakić, koji se od 2020. godine bori pod zastavom Srbije.

Vlada Srbije, Tanjug

Podeli