Samo jaka vojska može braniti svoju zemlju

Ako druga strana stalno odbija kompromisno rešenje, nikako ne prihvata mirni dialog – moramo biti spremni i za sve druge opcije, uključujuči vojnu.

Srpska vojska, foto: Prokupljevesti.com
Srpska vojska, foto: Prokupljevesti.com

Piše: Miša Vacić, Srpska desnica

Jer upravo je zamrznuti konflikt u Nagorno Karabahu pokazao da se otcepljena teritorija, primenom jedne visoko sofisticirane ofanzivne doktrine, može vojno reintegrisati uz minimalne žrtve, i to bez obzira na sastav stanovništva sporne teritorije, njegovu motivisanost za otpor, kompleksnost reljefa i ostale negativne aspekte.

Pritom u našem slučaju je i istorijsko kao i međunarodno pravo na našoj strani, dok je kod Azerbejdžana bilo (i to formalno) samo međunarodno pravo.

Zato moramo da postavimo za glavni prioritet – jačanje naših odbrambenih i ofanzivnih kapaciteta, a tu je od presudnog značaja i vojna saradnja sa bratskom Rusijom koja već dosta doprinela tome.

PrtScr, youtube ,,Srpska desnica'' iz Dokumentarca ,,Ko je Miša Vacić''
PrtScr, youtube ,,Srpska desnica“ iz Dokumentarca ,,Ko je Miša Vacić“

Još jedna pouka Karabahskog konflikta za nas – dolazak antiruske garniture preko obojenih revolucija (koju smo već doživeli 2000-e i eto sad ponovo ih povampiruju pred našim očima DOS-2 na beogradskim ulicama) – uvek uzrokuje gubitak teritorije. Tako je bilo i u Gruziji, Ukrajini i eto sada u Jermeniji.

Za sve kojima je stalo do odbrane Kosova i Metohije, očuvanja Republike Srpske, a nisu oduševljeni vladajućim strankama – izbor im nije u DOS-2 koji se lažno predstavlja ”patriotskim” parolama, a suštinski radi za interese Londona, Berlina i Brisela, već im je alternativa i prirodni izbor Srpski Desničari koji su opozicija i prozapadnim kadrovima u SNS-u.

Srpska Desnica se zalaže za još snažnije naoružavanje bezbednosnih snaga Srbije, još tešnjom saradnjom sa Rusijom i vraćanje obaveznog služenja vojnog roka, kao i uvođenja opšte narodne odbrane u prosvetni sistem Srbije. Tražimo poverenje svog naroda za uvođenje nacionalizma u institucije !

Podeli