Novi Javni poziv za sufinansiranje mera za zamenu spoljnih prozora i vrata za porodične kuće i stanove

Kako su saopštili iz lokalne samouprave u Prokuplju zbog toga što je preostalo novčanih sredstava koja nisu iskorišćena za primenu mera energetske efikasnosti u 2022. godini Raspisan je još jedan javni poziv za sufinansiranje mera energetske efikasnosti.

Kako su naveli, na osnovu Zakona o sufinansiranju mera energetske sanacije, porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode Grad Prokuplje je u 2022. godini doneo Odluku da za te namene raspiše Javni poziv za privredne subjekte i pojedince odnosno za stambene zajednice i domaćinstva na teritoriji našeg grada.

Ta Odluka se odnosila na dodelu bespovratnih sredstava krajnjim korisnicima za sprovođenje energetske sanacije putem mera zamena spoljnih prozora i vrata i elemenata termičkog omotača sa odgovarajućim termičkim svojstvima prema negrejanim prostorijama i izolaciji porodičnih kuća, stanova i stambenih zgrada.

Kako su u lokalnoj samoupravi u Prokuplju istakli iako su na prvom konkursu mnogi iskoristili ovu pogodnost veliki broj građana nije uspeo na vreme da konkuriše za pomenuta sredstva ili nisu uspeli u predviđenom roku da prikupe i predaju potrebnu dokumentaciju za konkurs, pa je, s obzirom da je još preostalo neiskorišćenih sredstava za tu namenu, Javni poziv za energetsku efikasnost produžen i u 2023. godini.

S obzirom da se radi o istom Javnom pozivu i uslovi koje treba da ispune podnosioci zahteva su ostali isti kao prošle 2022. godine.

Poziv je otvoren do 23. januara, a svi građani koji žele da konkurišu za pomenuta sredstva mogu se detaljnije informisati na sajtu Grada Prokuplja putem linka https://prokuplje.org.rs/energetska-efikasnost-2022/

Podeli