Veći broj Prokupčana koji pozajmljuju knjige na čitanje

Direktor Narodne biblioteke „Rade Drainac“ Dragan Ognjanović navodi, da je ovih dana primetan veći broj Prokupčana, koji svakodnevno pozajmljuju knjige na čitanje.

Ilustracija, foto: Pixabay
Ilustracija, foto: Pixabay

,,U odnosu na isti period prošle godine, naša biblioteka beleži veći broj čitalaca. Izvesno je da je ovo leto većina naših sugrađana, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, rešila da provede kod kuće, pa knjige, koje čitaju u slobodno vreme, predstavljaju jedan vid putovanja“, rekao je Ognjanović i dodao da ova ustanova kulture radi potpuno normalno uz pridržavanje svih mera zaštite i zaposlenih i posetilaca.

Kada je reč o tradicionalnoj književnoj manifestaciji „Drainčevi susreti pesnika“, on navodi da oni nisu otkazani, ali da će se već polovinom avgusta, znati da li će biti održani i na koji način.

,,Postoji mogućnost da se nađe način da se pojedini događaji iz kulture ipak održe. Mi ćemo pratiti preporuke kriznog štaba Vlade Republike Srbije i upravljati se prema tome. Što se konkretno tiče „Drainčevih književnih susreta“ i ako budu mogli da se održe, to sigurno neće biti kao do sada“, ističe Ognjanović i naglašava da će biti organizovani sa redukovanim brojem učesnika, ali i posetilaca, a mesta koja su predviđena za izvođenje programa su na otvorenom i to u baštama restorana, platou Doma kulture i porti crkve Svetog Prokopija.

U Narodnoj biblioteci „Rade Drainac“, koja je i organizator ove književne manifestacije, sa tradicijom dugom više od pola veka, naglašavaju da će ovogodišnji laureat pesničke nagrade „Drainac“ biti poznat u petak 14. avgusta.

Izvor: Grad Prokuplje

Podeli