Veće interesovanje za seoski turizam

Turizam, kao grana privrede, pretrpela je velike štete zbog korone virusa. Zbog trenutne epidemiološke situacije zaposleni u Turističkoj organizaciji Prokuplja nisu bili u mogućnosti da realizuju sve svoje planirane aktivnosti. U prethodnom periodu najviše se radilo na promotivnim aktivnostima turističkih potencijala našeg grada, stoji na gradskom sajtu. 

Logo preuzet sa sajta Grada Prokuplja
Logo preuzet sa sajta Grada Prokuplja

– Tokom prošle godine uspostavljena je izuzetno dobra saradnja sa vlasnicima ugostiteljskih objekata, uglednim seoskim domaćinstvima, vinarijama, ustanovama kulture, organizacijama i udruženjima koji mogu dati svoj doprinos razvoju turističke ponude, izjavio je direktor Turističke organizacije Prokuplja Simon Simonović i naglasio da je trenutna epidemiološka situacija doprinela do većeg interesovanja za razvoj seoskog turizma.

Govoreći o ovoj vrsti turizma on je posebno naglasio rad rukovodstva lokalne samouprave na realizaciji mnogih infrastrukturnih objekata, a posebno putne mreže, u gradskim, prigradskim i seoskim sredinama.

Na osnovu Programa rada i plana promotivnih aktivnosti za ovu godinu turistički radnici nastavljaju započete poslove iz prošle godine.

– Kao potpisnici sporazuma sa turističkim organizacijama jugoistoka Srbije, prokupački turistički radnici poseban akcenat stavili su na promociji mapiranih turističkih potencijala lokalne samouprave koji mogu doprineti razvoju turizma, rekao je Simonović i podvukao da su oni naišli na veliko razumevanje rukovodstva lokalne samouprave u realizaciji svih svojih planskih zadataka.

Simonović je istakao da je tradicionalni Sajam turizma, koji se prethodnih godina tokom februara organizovao u Beogradu, zbog trenutne epidemiološke situacije pomeren za april.

Podeli