Ministar Vulin: Pronađen osumnjičeni koji je udario dve devojčice na pešačkom prelazu i pobegao

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplјu, brzom i efikasnom akcijom, pronašli su tridesetčetvorogodišnjeg muškarca iz ovog grada koji se sumnjiči da je automobilom udario dve trinaestogodišnjakinje, a potom pobegao sa lica mesta…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prokuplјu, brzom i efikasnom akcijom, pronašli su tridesetčetvorogodišnjeg muškarca iz ovog grada koji se sumnjiči da je, juče, automobilom udario dve trinaestogodišnjakinje, a potom pobegao sa lica mesta.

On je, kako se sumnja, u jutarnjim satima, upravlјajući „fijat stilom“ na raskrsnici ulica Ratka Pavlovića Ćićka i Lole Ribara, na pešačkom prelazu naleteo na devojčice, koje su zadobile lakše povrede.

„Pripadnici policije brzo su identifikovali i pronašli osumnjičenog koji je juče svojim vozilom udario dve devojčice na pešačkom prelazu, a potom bez trunke savesti i odgovornosti pobegao sa lica mesta, nepružeći pomoć deci koju je povredio. Bezbednost naše dece, posebno u saobraćaju je prioritet u našem radu i delovanju. Ne postoji ni jedno jedino opravdanje da žurite pored škola i vrtića, ne postoji ni jedno jedino opravdanje da ne zastanete na pešačkom prelazu i da vozite nedozvolјenom i neprilagođenom brzinom, nema opravdanja, a nepružanje pomoći povređenoj deci smatram nelјudskim i sramotnim činom. Kao što se uspešno bore protiv svih vidova i oblika kriminala, tako će se pripadnici policije izboriti i sa bahatom vožnjom i bahatim vozačima“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Prokuplјu, protiv vozača će biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Izvor: MUP Srbije

Podeli