Dragan Stojković: Idemo u nove pobede VIDEO

Dragan Stojković Piksi istakao je da se srpski fudbaleri nalaze u dobroj formi pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.

Dragan Stojković Piksi, foto: Tanjug
Dragan Stojković Piksi, foto: Tanjug

Srbija u četvrtak dočekuje Mađarsku, a potom u nedelju gostuje Litvaniji.

Stojković je pre nekoliko dana objavio spisak igrača na koje računa za ova dva bitna meča.

Selektor je zadovoljan prelaznim rokom naših igrača, istakavši da on pokazuje da fudbaleri napreduju.

„Imali smo zanimljiv prelazni rok ovog leta i veoma sam ponosan i srećan kada vidim da igrači napreduju u karijerama, da pronalaze daleko bolje klubove. To me čini baš zadovoljnim. Videli smo neverovatnu ekspanziju tog fudbalskog tržišta, radi se naravo o Arabiji koja mnogo ulaže u fudbal. Mnogo prelazaka igrača i trenera. Interesantno je što naša dva igrača su postali članovi Al Hilala. Meni su napravili mali problem, a to je da pored svih utakmica koje pratim moraću sad i prvenstvo Saudijske Arabije, ali imamo TV pa možemo da ispratimo“, rekao je Stojković.

„Orlovi“ su u prva tri kola osvojili sedam bodova, koliko ima i Mađarska, pa će duel na „Rajku Mitiću“ biti možda i ključan u borbi za plasman na EURO.

„Generalno možemo biti zadovoljni sa bodovnim saldom i pozicijom koju imamo iako uvek može bolje i više. Moglo je biti i bolje i gore. Da može biti bolje, verujem da može. Drago mi je što ćemo imati neke važne igrače ovog puta, važne za naš stil igre. Tako u tom smislu ćemo biti bolji. Pozicija je dobra i ono što nas zanima je pozicija broj jedan i broj dva da bismo došli do cilja, a to je Evropsko prvenstvo. Neće biti lako ali moramo da verujemo u svoje snage i kvalitet koji imamo“.

Meč sa Mađarskom je derbi grupe i možda ključan u borbi za EURO.

„Oni imaju izuzetno kvalitetnog trenera Marka Rosija koji je preporodio tim. Poštujemo izuzetno ekipu zbog rezultata poslednjih godina. Imaju nekoliko pojedinaca vrhunske klase, da ne pominjem Soboslaja koji je igrača svetskog ranga i sigurno da je to i derbi naše grupe, jer su svi rekli da su Srbija i Mađarska glavni favoriti. Slažem se, prihvatam to razmišljanje. Pripremićemo se najbolje što možemo, analiziraćemo kao što smo već analizirati, igrači će dobiti najpotrebnije informacije šta treba da znaju ali mi moramo da budemo fokusirani da kroz našu igru dođemo do rezultata, uz sav respekt prema kvalitetu rivala koji se mora poštovati“.

Već godinama je odbrana najranjiviji deo tima pa je to opet ključno pitanje pred nove utakmice.

„Ne bih da pričam o taktičkim zamislima i sistemu, pošto će se to preneti, a ne bih ni da govorim neke neistine pa da bude nešto drugo. To je između mene i igrača. Što se tiče promena sigurno će ih biti. Pokušaćemo da neke stvari ispravimo i neke dovedemo u red. Ne mogu individualno da govorim i okrivljujem nekog ali neke stvari moraju da se poprave i zbog toga će biti promena. Ali ne treba kritikovati samo odbranu, jedan ozbiljan tim mora da igra u dva pravca, mora da zna da se brani i da napada. Kad se primi gol ne može samo golman biti kriv, nešto se desilo što je dovelo do te egzekucije. Verujem da ćemo pronaći rešenje za probleme u odbrani. Krilni napadači moraju da učestvuju u odbrani. Igrati presing i tražiti od igrača da 90 minuta budu na protivničkoj polovini može biti vrlo opasno“.

Izvor: B92

Podeli