Treći protest u Prokuplju ‚‚Jedan od pet miliona“

Večeras je u Prokuplju na Trgu Topličkih junaka održan treći protest građana protiv režima Aleksandra Vučića. „Došlo je vreme da rukovodeća mesta u državi preuzmu obrazovani i pošteni ljudi“, rekao je okupljenima student iz Prokuplja Predrag Lukuć i dodao da mladi više neće odlaziti u inostranstvo, prenosi portal ‚‚B92“.

ilustracija, foto: Prokupačke vesti
ilustracija, foto: Prokupačke vesti

„Shvatili smo da oni upravo to i žele, ; kao bi mogli da rade šta hoće i kako ne bi imao ko da ih smeni sa vlasti, kazao je Lukuć.

Organizatori su pozvali da im se na protestima, koji se u znak podrške beogradskim „Jedan od pet miliona“ u Prokuplju održavaju svake subote, pridruže lekari, profesori i drugi obrazovani ljudi.

Takođe su pozvali da im se priključe i svi nazadovoljni građani aktuelnom vlašću korumpiranih ljudi kojima je lična dobit jedini interes i ništa im ne znači pripadnost bilo kojoj partiji samo da su oni na vlasti. „Dosta nam je istih ljudi, prelatača, koji prelaze iz jedne u drugu partiju zarad lične koristi, poručili su okupljeni .

Večeras su ranijim zahtevima za smenu aktuelnih gradskih funkcionera SNS i njihovih koalicionih partnera, pridodata i dva nova. Okupljeni traže „da cenu rada formiraju inostrani poslodavci i radnici u njihovim fabrikama a ne političari i besplatan gradski prevoz za sve učenike i penzionere“.

Noseći transparente na kojima je pisalo „lopovi i nećemo sendviče“ sa pištaljkama, učesnici protesta su ;prošetali glavnom prokupačkom ulicom do zgrade Doma kulture .

Nakon toga su na vratima zgrade Gradske uprave zakačili svoje pisane zahteve i poručili da će se i sledeće subote okupiti na istom mestu.

Deo teksta: B92

Podeli