Aleksandar Simonović priredio prijem za delegaciju Sportskog saveza Srbije: Štefanek posetio Prokuplje

Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović primio je delegaciju Sportskog saveza Srbije koju su predvodili predsednik Davor Štefanek i sekretar Goran Marinković. Sastanku, na kome je bilo reči o aktuelnoj situaciji u prokupačkom sportu i o daljoj saradnji u oblasti sporta, prisustvovali su i član Gradskog veća za sport Natalija Okičić, kao i predstavnici Sportskog saveza Prokuplja.

Foto: Grad Prokuplje
Foto: Grad Prokuplje

-Veliko mi je zadovoljstvo što su danas u Prokuplju predstavnici Sportskog saveza Srbije, a posebno što je ovde Davor Štefanek jer svi znamo koliko on znači za Srbiju i koliko je odličja doneo našoj zemlji. Upoznali smo goste sa stanjem u sportu na teritiriji grada Prokuplja, a ono što mi je posebno drago i što sam naglasio, jeste da imamo 30 klubova u kojima se 975 mališana bavi sportom. Cilj nam je da i rekreativno imamo što više dece koja se bave sportom i da ih na taj način sklonimo sa ulice. Svake godine, budžet za sport povećavamo, i ove godine smo za 40 procenata izdvojili više sredstava za tu namenu u odnosu na prošlu godinu. Siguran sam da će sportisti to svojim rezultatima višestruko vratiti. Naši sportisti su navikli da imaju podršku Grada Prokuplja, a ja bih iskoristio ovu priliku da pozovem naše privrdnike koji ostvaruju dobre finansijske rezultate, da i oni uzmu učešće i počnu da sponzorišu klubove. To bi veoma značilo sportskim radnicima i deci koja treniraju, trudili bi se da ostvare što bolje rezultate. Mi smo samo sufinansijeri sporta, ali nijedan klub nećemo ostaviti na cedilu, uvek ćemo naći način da pomognemo, kako bismo ispunili glavni cilj, a to je da se što veći broj dece bavi sportom, rekao je Aleksandar Simonović, gradonačelnik Prokuplja.

Delegacija Sportskog saveza Srbije zadovoljna je saradnjom Grada i lokalnog Sportskog saveza, uz očekivanja da će sport u Prokuplju u narednom periodu biti na što većem nivou.

-Izrazio bih zahvalnost gradonačelniku što nas je danas primio i, naravno, Sportskom savezu Prokuplja, koji nas je pozvao u goste. Ovo je naša standardna procedura, gde obilazimo gradove i susrećemo se sa problemima u sportu na lokalnom nivou. Danas smo ovde saznali mnogo lepih stvari, da Sportski savez ima veliku podršku lokalne samouprave i da funkcionišu na jedan veoma dobar način, istakao je Goran Marinković, sekretar Sportskog saveza Srbije.

Izvor: Grad Prokuplje

Podeli