DOBRA VEST: Krajem aprila odluka o velikoj investiciji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se dobro odvijaju pregovori s jednom velikom stranom kompanijom koja bi mogla da ima najveću investiciju u Srbiji i da odluku o tome očekuje krajem aprila.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, foto: Marko Miladinović, Prokupačke vesti
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, foto: Marko Miladinović, Prokupačke vesti

Vučić je sinoć na TV Hepi rekao da je upravo dobio izveštaj o tome i da je Srbija trenutno broj jedan u pregovorima u odnosu na druge dve zemlje, članice EU, iz centralne i istočne Evrope. Predsednik je rekao da bi velika fabrka mogla da bude izgrađena u jednom od dva grada u Pomoravlju ili Šumadiji.

– To bi bila velika investicija i krajem aprila očekujem odluku – naveo je Vučić i naglasio da bi ta investicija bila značajna za celu Srbiju pošto bi ta kompanija izvozila iz fabrike u Srbiji godišnje proizvode u vrednosti od oko 4,5 milijarde evra.

Dodao je da su to ogromni brojevi i da bi Srbija napravila veliki posao ako bi uspela da dovede tog investitora.

Mere EU zbog Kine, verujem da će Junker pomoći

Vučić je izjavio da je Evropa uvela mere na čelik zbog Kine, jer Kina izuzetno ide napred, a mi smo u tome kolateralna šteta, ali da je uveren da će Žan-Klod Junker, predsednik EK, kao i kancelarka Nemačke, pomoći ako dođemo u probleme i naša ekonomija bude ugrožena.

Kako je sinoć rekao na Hepi TV, on je tražio da Srbije bude izuzeta iz tih mera, kao što je to učinjeno za neke evropske zemlje, ali i neke afričke i to na osnovu S SP, ali je komesarka Sesilija Malstrom rekla da to za Srbiju i Švajcarsku ne može.

Dodao je da je zahvalan Junkeru i Merkelovoj.

„Znam da će nam ona pomoći ako to ozbiljnije ugrozi našu ekonomiju, imam i obećanje Junkera“, rekao je Vučić, dodavši da ga pogađa kad vidi kako se ovde sprdaju sa Junkerom.

„On ima slične probleme sa nogom kao i ja i ako se kreće teže to ne znači da je pijan…. Ismevaju čoveka koji je uvek tu da pomogne Srbiji, kao i Putin i Merkelova. Putinu nikada neće zaboraviti 2015, kao i Merkelovoj kod Milanovićevog ‘ludila’ sa sankcijama. Junkeru verujem da će nam pomoći ako dođemo u bilo kakve probleme“, zaključio je on.

Izvor: Blic, Tanjug

Podeli