Počelo postavljanje novogodišnje rasvete u Prokuplju

Ekipe prokupačkog Javno-komunalnog preduzeća „Hameum” danas su počele  novogodišnje i božićno kićenje centra grada.

Ulična rasveta, foto: Evgeny GoTown.ru, pixabay
Ulična rasveta, foto: Evgeny GoTown.ru, pixabay

Prema rečima pomoćnika direktora ovog preduzeća, Bratislava Dunjića, na Trgu „Topličkih junaka“ i u šetališnoj zoni, i ove godine, kao i prethodne, biće postavljeno mnoštvo svetlećih novogodišnjih ukrasa i lampiona.

Za ove namene, sredstva je izdvojio Grad Prokuplje, a novogodišnja rasveta sada je oplemenjena dodatnim ukrasima, svetlećim lampionima, zvezdama i pahuljicama.

„Plan ukrašavanja predviđa kićenje kandelabra svetlećim pahuljicama i drvoreda u šetališnoj zoni svetlećim violinskim ključevima, dok će od drveta do drveta biti prikačeni svetleći svodovi sa ledenicama, što će sve skupa učiniti da najuži centar dobije pravu novogodišnju rasvetu, po ugledu na velike gradove, kazao je Dunjić.

Predviđeno je i kićenje drvoreda, kako u najužem, tako i u širem centru grada, a za tu namenu je nabavljeno stotinu metara svetlećih lančanika.

Kako su istakli u JKP „Hameum“, i ove godine plato kod stare  česme na Trgu „Topličkih junaka“ krasiće velika svetleća jelka kojoj će se, kako se nadaju, najviše obradovati deca.

Podsećajući da je prošle godine, zbog neodgovornosti pojedinaca, rasveta na jelki bila oštećena, iz “Hameuma” apeluju na građane da budu pažljivi, da ne dodiruju ili oštećuju novogodišnju rasvetu, kako bi Prokuplje, u prazničnom ruhu, kao i svi drugi gradovi u Srbiji, dočekalo Novu, 2019. godinu, i proslavilo božićne praznike.

Izvor: Grad Prokuplje

Podeli