Poznat identitet srpskog državljanina koji je pronađen mrtav u Bugarskoj

Ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović izjavio je danas da je poznat identitet srpskog državljanina koji je pronađen mrtav na planini u Bugarskoj.

Planine, ilustracija, foto: Dan Fador, pixabay.com
Planine, ilustracija, foto: Dan Fador, pixabay.com

„Za sada je poznat identitet srpskog državljanina i činjenica da je pronađen mrtav, sve ostalo je nadležnost bugarskih institucija, a one će naknadno utvrditi kako je došlo do samog incidenta šta se desilo, gde je bio smešten, kako je došao do planinske staze“, rekao je Jović za Tanjug.

Dodao je da je, prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao, srpski državljanin nađen ispod obronaka planine Vihren, kao i da je reč o čoveku koji je bio planinar.

„Jedna od pretpostavki, ali samo pretpostavki, je da je izašao u planinsku šetnju, a da li je pao sam, da li je gurnut, to mogu da nam kažu nadležne bugarske institucije kada završe istragu“, kazao je Jović.

Osvrnuo se na pisanje pojedinih medija u Srbiji i zamolio ih da se na taj način ne interpretira događaj.

„Naš državljanin je slučajno pronađen prilikom potrage za bugarskim državljaninom čiji je nestanak prijavljen pre nekoliko dana i koji je pronađen na tridesetak metara od tela našeg državljanina. U potrazi za njihovim državljaninom dronovi su snimili nešto što im je bilo sumnjivo i našli su i jednog i drugog. Ono što mi znamo jeste da nema direktne veze između njih dvojice…“, kazao je Jović.

Dodao je da je ambasada u stalnoj komunikaciji sa najužom porodicom stradalog srpskog državljanina.

„Nastojimo da u skladu sa objektivnim mogućnostima njegovo telo bude prebačeno u Srbiju“, rekao je srpski ambasador.

Državljanin Srbije (55) pronađen je mrtav na planini Pirin na jugozapadu Bugarske, saopštila je danas uprava policije u Blagoevgradu.

Bugarska agencija BTA navodi da je telo srpskog državljanina pronađeno dok su spasioci tragali za 69-ogodišnjim državljaninom Bugarske u blizini vrha Vihren.

Izvor: RTV, Tanjug

Podeli